Sefii directiilor de Cultura, Monumente si Audit Intern au fost demisi, odata cu cel de la Administratia Spitalelor, iar posturile vor fi ocupate prin concurs, a anuntat, miercuri, primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Marin.

Edilul a spus ca directorul de la Administratia Spitalelor a fost demis, impreuna cu ceilalti trei directori, in urma unei analize interne pe care a facut-o. "Este vorba de cativa directori, si nu vreau sa creez vreun val, departe de mine acest gand. Sunt si directori competenti pe care-i vad ca muncesc", a spus primarul interimar al Capitalei, scrie Mediafax.

Stefanel Marin a precizat ca in locul directorilor de la Administratia Spitalelor si directiile Cultura, Monumente si Audit Intern au fost desemnate, provizoriu, alte persoane, urmand ca posturile sa fie ocupate prin concurs.

"In 60 de zile va fi organizat concurs, pentru ca toate posturile sunt libere acum si se vor ocupa prin concurs", a spus edilul, precizand ca acelasi lucru se va intampla si la Directia Economica, Administratia Cimitirelor, Administratia Palatelor Brancovenesti, unde contractele de munca ale directorilor au fost suspendate, dupa ce instanta a dispus masuri preventive, la solicitarea procurorilor DNA care ii ancheteaza.

Stefanel Marin a mai spus ca a cerut Directiei de Audit din cadrul Primariei ca, din 1octombrie, sa inceapa controale la Palatele Brancovenesti, la Administratia Cimitirelor si la Administratia Spitalelor, pentru a avea o situatie clara a modului in care s-au atribuit si cheltuit bani. Anuntul privind demiterea directorului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, Bogdan Gangura, a fost facut, inaintea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), de consilierul general PNL Richard Radu.

Consilierul general PNL a spus ca arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu a scos la iveala o serie de deficiente majore, una dintre ele vizand ambulatoriul integrat al Spitalului de Copii "Victor Gomoiu", dar si nereguli la Spitalul "Foisor".

"Desi se dorea a fi una dintre cele mai mari si moderne facilitati medicale pentru copiii din Romania, ambulatoriul integrat a fost proiectat fara ca utilitatile de apa, canal, energie electrica si gaze naturale sa fie prevazute. Proiectul, cu o valoare totala de sase milioane de lei, va pierde finantarea externa nerambursabila in valoare de 4,5 milioane de lei, daca pana la 31 iunie 2016 unitatea medicala nu este data in folosinta cu utilitatile adecvate", a precizat Richard Radu.

Acesta a adaugat ca reprezentantii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti au solicitat Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti realizarea de urgenta a proiectului pentru utilitati, dar conducerea nu a reusit sa trimita, in termen, documentele aferente proiectelor de hotarare pentru ca acestea sa fie introduse pe ordinea de zi a sedintei CGMB. "Pe cale de consecinta, PNL a solicitat primarului general interimar demiterea directorului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Bogdan Gangura, iar acest lucru s-a si intamplat", a anuntat Radu Richard.

Inaintea inceperii sedintei CGMB de miercuri, primarul Stefanel Marin a confirmat demiterea directorului de la Administratia Spitalelor, precizand ca a fost inlocuit cu Dan Poteca.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri