Un om de afaceri, patronul unei agentii de publicitate, citat ca suspect in dosarul de coruptie in care e implicat numele companiei Apa Nova Bucuresti a fost retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani, fiind banuit ca se ocupa de scoaterea si plasarea banilor din firme care apar in dosar

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploiesti l-au retinut pe omul de afaceri Alexandru Zamfir, care administreaza societatea comerciala Funvertising, pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Zamfir a fost citat ca suspect in dosarul in care este implicat numele companiei Apa Nova Bucuresti, anchetatorii avand date conform carora acesta se ocupa de scoaterea si plasarea banilor din firmele implicate in dosarul de trafic si cumparare de influenta, scrie Mediafax.

Conform surselor citate, Zamfir a refuzat sa dea declaratii in acest dosar. Firma condusa de Alexandru Zamfir se ocupa de presarea de servicii publicitare si ar avea contracte cu celelalte societati comerciale implicate in dosar. Sursele citate au spus ca urmeaza ca procurorii sa decida daca vor cere arestarea preventiva a suspectului sau daca el va fi pus sub control judiciar.

Lavinia Saniuta, directorul Apa Nova Bucuresti si sotia fostului ministru de Interne Marian Saniuta, a fost audiata, luni, la sediul DNA Ploiesti, ca martor in dosarul in care procurorii anticoruptie ancheteaza fapte de trafic si cumparare de influenta in favoarea companiei Apa Nova.

In dosarul de coruptie in care este implicat numele companiei Apa Nova Bucuresti au fost audiate si alte persoane din conducerea Apa Nova, intre care directorul executiv Mihai Savin, mai multi directori adjuncti, dar si liderul de sindicat si seful Directiei de paza din cadrul companiei. In acest dosar au calitatea de suspect cinci persoane, intre care cetatenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, si Laurent Lalague, de asemenea fost director in cadrul Apa Nova si care nu s-a prezentat la DNA saptamana trecuta, trimitandu-si doar avocatii.

Pe langa cei doi francezi suspectati de cumparare de influenta, in acelasi dosar sunt cercetati pentru cumparare si trafic de influenta Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu. Pe numele celor trei DNA a cerut instantei emiterea unor mandate de arestare preventiva, insa Curtea de Apel Ploiesti a respins definitiv propunerea procurorilor, fiind cercetati sub control judiciar.

In 24 septembrie, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate. O zi mai tarziu, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente si de la sediul Apa Nova Ploiesti, care are contract cu autoritatile din municipiu.

Procurorii arata ca, in perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu si Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri