Elena Udrea, in cazul careia DNA a cerut, marti, incuviintarea retinerii si arestarii preventive pentru noi fapte de coruptie, sustine ca noul dosar penal este bazat pe denunturile fostei sefe a CNI Ana Maria Topoliceanu.

Elena Udrea a declarat, la Digi24, ca acest nou dosar este bazat pe denunturile Anei Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI) si fosta colaboratoare a sa. Ea a sustinut ca noile dosare sunt rezultatul ”diviziei Udrea” din DNA si a acuzat-o din nou pe Laura Codruta Kovesi ca face tot posibilul sa ii deschida noi dosare, scrie Mediafax.

”Este evident ca este o prioritate pentru DNA arestarea Elenei Udrea”, a mai spus Elena Udrea. In ceea ce priveste acuzatia legata de intermedierea contractului cu Hidroelectrica, Elena Udrea a spus ca acesta a fost incheiat, de fapt, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, si ca aceasta ar fi folosit si cele cinci milioane de dolari.

DNA a cerut, marti, ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Dosarul vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care Elena Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari. Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari si o creanta de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri