Virgil Magureanu a declarat miercuri, la iesirea de la PICCJ, ca este bine ca s-au reluat cercetarile in dosarul Mineriadei si ca va da declaratii despre cele intamplate, "cu raspunderea fiecaruia", iar intrebat daca este acuzat de infractiuni contra umanitatii, a spus: "Este o intrebare neroada".

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) Virgil Magureanu a spus, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a stat aproape doua ore, nu este atributia lui sa reconstituie adevarul in cazul mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar poate sa contribuie si sa dea declaratii care sa ajute la reconstituirea faptelor, scrie Mediafax.

"Este benefic ca s-au reluat cercetarile. Este singura declaratie pe care o pot face cu acest prilej. Nu este doar atributia mea sa reconstitui adevarul, sa contribui la asta, pot sa fac. Vom da declaratii in legatura cu toate cate s-au intamplat, cu raspunderile fiecaruia, dupa incheierea tuturor cercetarilor. Nu putem substitui nici instanta si nici factorii care sunt obligati sa reconstituie faptele", a declarat Magureanu.

Intrebat daca este acuzat tot de infractiuni contra umanitatii, la fel ca si Ion Iliescu, Magureanu a spus: "Asta este o intrebare de-a dreptul neroada".

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Fostul presedinte Ion Iliescu si fostul director al SRI Virgil Magureanu au mers, miercuri, la Parchetul instantei supreme, fiind citati sa dea declaratii in dosarul Mineriadei.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au anuntat apoi ca, in dosarul Mineriadei, a inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte Ion Iliescu, iar acestuia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri