Politistii fac, marti dimineata, 64 de perchezitii in Alba, Cluj, Bihor si Mures, la persoane care ar fi exploatat, fara autorizatie, zacamant aurifer din galerii miniere sau halde aflate in conservare din Muntii Apuseni, prejudiciul in acest caz depasind 600.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Alba, 160 de politisti fac 64 de perchezitii in Alba, Bihor si Cluj si Mures, la persoane banuite de evaziune fiscala, executarea de activitati miniere fara permis sau licenta, furt si spalare de bani, scrie Mediafax.

Astfel, in Alba au loc 59 de perchezitii, in Mures - trei si cate una in Bihor si Cluj. Conform sursei citate, anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fara autorizatie, zacamant aurifer din galerii miniere sau halde aflate in conservare din Muntii Apuseni.

In fapt, din cercetari a reiesit ca suspectii ar fi sustras, prelucrat si comercializat produse aurifere, introducandu-le fara forme legale in circuitul economic sau plasandu-le la case de amanet sub forma unor garantii, fara returnarea sumelor de bani imprumutate.

Prejudiciul cauzat in acest caz este estimat la peste 600.000 de lei. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri