Procurorii DNA au renuntat sa mai ceara arestarea preventiva a omului de afaceri Tiberiu Urdareanu si solicita vineri Tribunalului Bucuresti arestarea la domiciliu, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia, scrie Agerpres.

"Inculpatul Tiberiu Urdareanu, in declaratia formulata la 29.10.2015, a recunoscut acuzatia si a aratat ca Nichita i-a dat de inteles ca lucrurile vor merge bine, ca are un 'aranjament' cu acea firma si ca va fi multumit. Ulterior, a avut o discutie cu Mardarasevici la sediul UTI, acesta spunandu-i ca se ocupa el de bunul mers al contractului, in conditiile in care si UTI isi va face treaba, ca era o intelegere cu primarul, Mardarasevici comunicandu-i ca 8-10% din valoarea contractului ar fi 'obligatii' ale asocierii pentru buna derulare a contractului", se arata in referatul DNA trimis in instanta.

Procurorii cer, in schimb, arestarea preventiva a primarului suspendat de Iasi, Gheorghe Nichita, care a negat faptele in timpul audierii la DNA. In dosar, procurorii au dispus masura controlului judiciar pe cautiune fata de Iulius Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC), si control judiciar fata de Mihail Tanasescu, vicepresedinte al grupului de firme UTI.

Urdareanu a fost retinut joi seara pentru 24 de ore de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, proprietarul UTI fiind acuzat ca i-a dat mita lui Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iasiului. In acelasi dosar a fost retinut si Nechita.

In acelasi dosar mai sunt anchetati pentru dare de mita si vicepresedintele UTI, Mihail Tanasescu si Gabriel Mardarasevici, directorul firmei Information Business Consulting SRL (IBC), de dare de mita. Vicepresedintele UTI va fi cercetat sub control judiciar, iar directorul IBC - sub control judicar pe cautiune, aceasta fiind stabilita la 50.000 de lei, conform Mediafax. Gabriel Mardarasevici este fondatorul Radix, compania care in 2006 a fost cumparata de furnizorul de software Ness Technologies.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului „Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii.

Urdareanu este un antreprenor cunoscut pentru contractele cu statul pe care le are compania sa.
De asemenea, Tiberiu Urdareanu este fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fiul fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri