Tribunalul Ilfov a decis miercuri, definitiv, ca fostul international Gheorghe Popescu sa fie eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si opt luni din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori.

Instanta Tribunalului Ilfov a respins ca nefondata contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie dupa ce, in 5 octombrie, Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a stabilit ca Gheorghe Popescu indeplineste conditiile pentru a fi eliberat conditionat. Decizia Tribunalului Ilfov este definitiva, Gheorghe Popescu urmand sa fie pus in libertate.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 5 octombrie, ca Gheorghe Popescu indeplineste conditiile pentru a fi eliberat conditionat, admitand astfel propunerea formulata de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat ca fostul international indeplineste fractia de pedeapsa care trebuie executata, a avut un comportament bun in penitenciar si a desfasurat mai multe activitati.

Instanta arata in motivare ca Gheorghe Popescu a scris patru lucrari in penitenciar, a avut un comportament bun si a efectuat activitati pentru care a fost recompensat.

"Potrivit caracterizarii atasate la dosar, condamnatul a participat la activitatile de educatie si interventie psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere si a desfasurat activitati productive in interiorul locului de detinere din aprilie 2014. A elaborat si publicat patru lucrari stiintifice in perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar in prezent este in curs de redactare a unei alte lucrari. Nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei iar pentru implicarea in cadrul activitatilor productive si de reintegrare sociala a fost recompensat de 11 ori in perioada mai 2014 - august 2015 (de sapte ori cu invoire de a iesi din penitenciar)", se arata in motivarea Judecatoriei.

Judecatorul a apreciat ca "exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei fiind indeplinite, astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".

Fostul international Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori. Alaturi de el au fost condamnati Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Netoiu, si Jean Padureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat conditionat in 7 aprilie, dupa ce a executat o treime din pedeapsa, decizia fiind luata atunci de Tribunalul Bucuresti.

Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, care a executat pedeapsa in Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat conditionat in 18 iunie, tot in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.

Ioan Becali, incarcerat din martie 2014 in Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta, ar putea fi si el pus in libertate. Judecatoria Medgidia a decis, in 29 octombrie, ca Ioan Becali poate fi eliberat conditionat, insa hotararea nu este definitiva.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri