Fostul premier Victor Ponta a venit la Inalta Curte de Casatie si Justitie, vineri, fiind citat in dosarul Turceni-Rovinari, in care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Victor Ponta a intrat in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) fara sa faca declaratii cu privire la dosarul in care este judecat si in care vineri trebuie sa spuna daca vrea sa formuleze cereri si sa ridice exceptii inaintea inceperii judecarii cauzei aflate in prezent in Camera preliminara, scrie Mediafax.

Inaintea lui Victor Ponta, la ICCJ a venit si senatorul Dan Sova, citat si el, alaturi de ceilalti inculpati din dosarul Turceni-Rovinari. Judecatorul a dispus de la primul termen in Camera preliminara citarea, pentru 6 noiembrie, a inculpatilor din dosarul Turceni-Rovinari, care sa prezinte eventualele cereri, exceptii sau obiectii in privinta rechizitoriului procurilor Directiei Nationale Anticoruptie.

In cazul in care avocatii inculpatilor din dosar au semnalat nereguli, le vor aduce in discutie la termenul de vineri, pentru ca acestea sa fie aduse si la cunostinta procurorilor DNA, iar apoi solutionate, prin prisma normelor legale, de catre judecatorul de Camera preliminara. In 21 septembrie, Judecatorul de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a analizat, la primul termen din dosarul "Turceni-Rovinari", masurile asiguratorii si preventive dispuse de procurori.

In urma discutiilor din dosar, care au avut loc cu usile inchise, judecatorul a decis ca senatorul Dan Sova sa ramana cu masura controlului judiciar si i-a respins cererea de ridicare a interdictiei de a se apropia si a comunica, direct sau indirect, cu Victor Ponta, alaturi de care a fost trimis in judecata, in dosarul Turceni-Rovinari.

Fostul premier nu a fost prezent la termenul din 21 septembrie, de la ICCJ, el mergand atunci la sedinta Comitetului Executiv al PSD, care discuta sprijinul pentru mentinerea la guvernare cu Ponta premier. Victor Ponta spunea atunci ca nu a fost citat pentru acel termen de la ICCJ.

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca isi depune mandatul, iar o zi mai tarziu, presedintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. In 17 septembrie, la aproape trei luni si jumatate de la punerea sa sub urmarire penala in dosarul Turceni-Rovinari si dupa cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis in judecata, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri