Patronul Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost retinut aseara, in dosarul in care este acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala. Pe langa el, procurorii au decis si retinerea furnizorilor soft-ului prin care reteaua tine contabilitate dubla, dar si punerea sub control judiciat a altor cinci persoane. Ce a declarat Tudor Constantinescu pe Facebook inainte de a fi retinut.

“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau s îi asigur de profesionalismul,...Posted by Tudor Constantinescu on Thursday, November 12, 2015

Ieri dimineata, patronii mai multor cluburi si baruri din Bucuresti au fost vizitati de procurorii DIICOT intr-un dosar in care sunt vizati de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au facut 43 de perchezitii. Serviciul teritorial Bucuresti al DIICOT face 43 perchezitii la toate punctele de lucru ale societatilor Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, Restaurante Tratoria Il Calcio SRL, Twins Downtown SRL, Twins Cafe SRL, Le Club Herastrau SRL, Rubicon Floreasca SRL, care detin localurile Chocolat, Tratoria Il Calcio, Fratelli, Le club etc.

Anchetatorii suspecteaza ca pe raza municipiului Bucuresti activeaza un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani prin desfasurarea de activitati comerciale. Acestia ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit tinerea unei evidente contabile duble (una reala in care sunt evidentiate veniturile adevarate si una fictiva ce reflecta venituri diminuate si cheltuieli majorate), au precizat sursele citate.

Coordonatorii grupului sunt, potrivit surselor, Tudor - Mihai Constantinescu si cetateanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociati la societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL. In anul 2006 acestia ar fi achizitionat, de la S.C. Solutions Center S.R.L. din Constanta, programul informatic de contabilitate cu dubla gestiune, care se instaleaza pe casele de marcat.

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar in posesia casierelor de la punctele de lucru ale societatilor, care permite accesul in memoria fiscala a casei de marcat si efectuarea unor operatiuni de impartire a produselor proprii, neimbuteliate, care inregistreaza o pondere mai mare in venituri si nu sunt fiscalizate, au mai aratat aceleasi surse. De asemenea, a mai rezultat ca artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat si pus la dispozitie acest program, cu buna-stiinta, si altor societati comerciale din piata, in aceleasi scop al fraudarii bugetului de stat.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la frauda informatica, toate in forma continuata. In urma perchezitiilor, vor fi puse in aplicare 112 mandate de aducere, pentru cei 15 suspecti si pentru martori. Prejudiciul este estimat provizoriu la 500.000 euro, insa, dupa finalizarea cercetarilor, este foarte posibil sa depaseasca suma de un milion de euro.

Sursa foto: https://www.facebook.com/tudor.constantinescu.12/photos/a.398485286924988.1073741826.398483513591832/735470573226456/?type=3&theater

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri