Dan Sova este urmarit penal de DNA intr-un nou dosar, privind contracte de consultanta juridica cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alaturi de senator fiind cercetati si Mihai Balan si Constantin Lapadat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il acuza pe Dan Sova, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”, de doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit, scrie Mediafax.

In acelasi dosar, sunt urmariti penal Mihai Balan, director general al CET Govora, si Constantin Lapadat, director economic in cadrul SC CET Govora, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu daca a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2006– 2008, Dan Sova i-a determinat pe Mihai Balan, director general, si Constantin Lepadat, director economic in cadrul SC CET Govora, sa incheie doua contracte de asistenta juridica in termenii impusi de el, cu incalcarea atributiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale in vigoare, la acea data, cu privire la achizitiile publice.

Concret, la data de 01.03.2006 si 19.03.2008, SC CET Govora a incheiat cu Societatea Civila de Avocati „Sova si Asociatii” doua contracte distincte de asistenta juridica avand ca obiect asistenta juridica/consultare/reprezentare si plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro si respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea contract cadru de asistenta juridica valabil, avand acelasi obiect, incheiat cu aceeasi Societate Civila de Avocati „Sova si Asociatii”", se arata in ordonanta procurorilor.

Anchetatorii sustin ca astfel a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA in valoarede 667.409,20 euro si 1.822.928,24 lei si creat in mod injust un folos in patrimoniul Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”. Lui Dan Sova si celor doi directori au CET Govora li s-au adus la cunostinta de procurorii DNA calitatile procesuale si acuzatiile.

Senatorul PSD este cercetat intr-un alt dosar al DNA pentru ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Procurorii DNA au cerut aviz de la Senat privind retinererea si arestarea preventiva a senatorului.

Cererea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova a primit, marti, raport favorabil la Comisia juridica a Senatului, cu cinci voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si trei abtineri.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc, preciza, luni, ca marti va fi intocmit raportul Comisiei juridice si inaintat Biroului Permanent, care urmeaza apoi sa decida ca votul sa aiba loc la urmatoarea sedinta de plen.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova ar fi pretins sume de bani si ar fi primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri