Statul vrea sa integreze ghiseul.ro intr-un sistem unic gestionat de Trezorerie prin care contribuabilii vor putea sa isi plateasca taxele si impozitele, dar si amenzile de circulatie, catre toate institutiile publice din Romania.

Ghiseul unic de plata a fost anuntat astazi de Marius Bostan, ministrul pentru Societatea Informationala, si Valentin Mavrodin, directorul general al Trezoreriei, la o conferinta organizata de Visa Europe si ZF cu ocazia aniversarii a 20 de ani de plati cu cardul in Romania.

Sistemul unic care ar putea fi la dispozitia contribuabililor pana la sfarsitul anului viitor prevede ca Trezoreria sa devina acceptatoare pentru platile cu cardul, un proiect care initial trebuia sa fie implementat pana in decembrie 2015.

Platforma unica care va integra ghiseul.ro va realiza centralizarea bazelor de date ale tuturor autoritatilor publice, implementarea platii cu cardul si prin internet banking pentru autoritati si operatorii economici care lucreaz cu Trezoreria.

De altfel, Mavrodin spune ca infrastructura de comunicarii cu toate institutiile publice din Romania (13.700) poate deveni operationala pana la sfarsitul anului.

"Transformarea Trezoreriei in acceptatoare la plata cu cardul poate fi implementata pana la finele anului viitor, doar daca nu vor exista contestatii aberante. Vrem sa centralizam toate informatiile astfel incat sa construim un magazin de impozite si taxe din Romania", a spus Mavrodin.

Directorul Trezoreriei a anuntat ca, pentru implementarea platformei unice de plata a taxelor si impozitelor, statul vrea sa angajeze timp de cativa ani specialisti in carduri din mediul privat, pe care sa ii plateasc cu 5.000 de euro net.

Ghiseul.ro este o platforma de plata online a taxelor si impozitelor locale in care sunt inrolate circa 180 de primarii mari, care acopera aproximativ 70% din zona urbana. Potrivit lui Catalin Cretu, director regional al Visa Europe, din acest an credentialele de activare in ghiseul.ro vor fi emise si de banci, prin platformele de Internet Banking, ceea ce inseamna ca numarul utilizatorilor ar putea creste spectaculos.

De asemenea, Marius Bostan, ministrul pentru Societatea Informationala, a mentionat ca prin integrarea ghiseul.ro platforma unica de plata se va extinde si la persoanele juridice, pana acum ghiseul.ro fiind disponibil doar pentru persoane fizice si PFA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri