Un tanar de 17 ani, din Craiova, suspectat de propaganda jihadista a fost ridicat, marti, de anchetatori, care au probe ca acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, tanarul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au facut perchezitii la locuinta acestuia, marti dimineata, in baza informatiilor ca acesta ar face propaganda jihadista, prin mesaje transmise pe internet, scrie Mediafax.

Tanarul a fost ridicat si dus la audieri, iar de la locuinta sa au fost ridicate documente, materiale de propaganda jihadista si sisteme informatice.

Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, in mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Actiunea este desfasurata de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI si cu suportul de specialitate al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri