Primarul orasului bacauan Darmanesti, Constantin Spiridon, a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins cand primea 10.000 de lei de la reprezentantii unei firme din Iasi, de asemenea arestati, suma reprezentand o parte din comisionul pretins din contractul incheiat intre primarie si societate.

Tribunalul Bacau a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele primarului orasului Darmanesti, Constantin Spiridon, pentru luare de mita in forma continuata, el fiind acuzat ca a primit 10.000 de lei de la reprezentantii unei firme de consultanta din Iasi, suma reprezentand o parte din comisionul pretins dintr-un contract incheiat intre primarie si societatea respectiva, noteaza Mediafax.

De asemenea, magistratii au dispus arestarea preventiva a celor doi reprezentanti ai firmei iesene - administratorul societatii Andersen Consulting Group SRL, Marin Costia, si directorul de vanzari Laurentiu Zberianu -, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Bacau, primarul Constantin Spiridon a fost prins in flagrant de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), in municipiul Bacau, intr-o masina, in timp ce primea mita 10.000 de lei de la denuntator. Flagrantul a fost organizat in urma denuntului facut la Parchet in luna octombrie de catre persoana care a oferit suma de bani, dupa ce edilul din Darmanesti ar fi pretins de la societatea din Iasi 10% din valoarea contractelor de consultanta incheiate.

"La inceputul acestui an, firma din Iasi a dorit sa incheie doua contracte de consultanta cu Primaria Darmanesti, insa primarul orasului a amanat semnarea acestora in mod repetat, dand de inteles ca doreste 10% din valoarea acestora. In cele din urma, reprezentantii societatii iesene au fost de acord si, in luna august, au oferit prima transa din acel comision, respectiv 10.000 de lei. Acum, la prinderea in flagrant se oferea cea de-a doua transa, urmand ca, pana la sfarsitul anului, sa fie achitata si ce-a dea treia si ultima, in suma de 5.000 de lei”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bacau, Cristinel Ciocanta.

Cele doua contractele de consultanta incheiate intre firma din Iasi si Primaria Darmanesti, in valoare totala de 255.000 de lei, fac referire la intocmirea dosarului si a cererii de finantare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orasului Darmanesti si la studiul de fezabilitate pentru aceasta investitie.

Sursa foto: Wolfgang Zwanzger / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri