Modificarea kilometrajului masinilor ar putea fi pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani. Astfel, potrivit unei initiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL, inselaciunea savarsita in legatura cu date sau caracteristici ale vehiculelor va fi aspra pedepsita.

Initiativa completeaza Codul Penal cu infractiunea de "inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor", pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani. "Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se intelege: elementele de identificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere in care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infractiune independent de diligenta depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului", se arata in proiectul legislativ, conform Mediafax.

Ce spun initiatorii legii despre modificarea kilometrajului la masina

Initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca urmaresc descurajarea tranzactiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale si, in consecinta, cresterea sigurantei pe drumurile publice. "In aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranta circulatiei, in timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel inselat", sustin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Dobos, Florin Alexe, Virgil Guran si Erland Cocei.

Senatul este prima camera sesizata.

Sursa foto: Rittikrai_Pix, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri