Opt membri ai CNA solicita Parlamentului revocarea din functie a presedintelui institutiei, Laura Georgescu, acuzand-o ca a antrenat Consiliul in dispute publice, dar si ca a exercitat presiuni asupra angajatilor, "prin instalarea unui climat de teama si suspiciune".

Scrisoarea a fost adresata conducerii celor doua Camere ale Parlamentului si a fost semnata de Radu Calin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Valentin Alexandru Jucan, Rasvan Popescu, Dorina Rusu si Gabriel Tufeanu.

Potrivit scrisorii, obtinuta de Mediafax, semnatarii solicita retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu si revocarea acesteia din CNA. Semnatarii sustin ca Laura Georgescu a actionat in judecata CNA si pe sase dintre membrii institutiei ca urmare a unei decizii a Consiliului de modificare a regulamentului institutiei."Consideram ca, avand calitatea de reclamanta in acest dosar, doamna Laura Corina Georgescu se pozitioneaza intr-o stare de incompatibilitate in raport cu calitatea sa de reprezentant legal al institutiei", se arata in scrisoare.

Semnatarii o acuza pe sefa CNA de un mod defectuos in care aceasta a relationat cu radiodifuzorii. "Presedintele CNA a transmis adrese sau recomandari fara ca acestea sa parcurga etapele institutionale legale, ele nefiind adoptate de Consiliu, conform legii". Cei opt membri sustin si ca Laura Georgescu a refuzat sau a intarziat sa duca la indeplinire decizii ale Consiliului, dar si faptul ca a angajat CNA in dispute in care folosea un limbaj neadecvat.

"Comportamentul, limbajul, gesturile publice ale doamnei Laura Georgescu, atat la nivelul angajatilor, cat si in spatiul public, au adus grave prejudicii de imagine CNA", se mai arata in document. Nu in ultimul rand, semnatarii scrisorii afirma ca unele actiuni ale Laurei Georgescu pot fi incadrate de catre DNA la capitolul "abuz in serviciu".

"Demersul nostru se face ecoul starii extrem de tensionate din institutie, prin presiuni permanente exercitate de doamna Laura Georgescu asupra angajatilor, prin instalarea unui climat de teama si suspiciune", mai scriu semnatarii.

Scrisoarea a fost transmisa de conducerea Parlamentului Comisiilor pentru Cultura, pentru un punct de vedere. Acesta va fi elaborat la inceputul sesiunii viitoare, in luna februarie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri