Aplicarea Legii privind insolventa persoanelor fizice va fi amanata pana in decembrie 2016, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptata miercuri de Guvern, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, astfel incat aceasta ar urma sa fie aplicata abia din decembrie 2016, potrivit Mediafax.

Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiara, pe o perioada de cinci ani.

Potrivit legii, cei care isi declara falimentul personal sunt protejati astfel de executarea silita. Toate cheltuielile datornicului vor fi insa verificate de un administrator judiciar. Persoanele condamnate pentru evaziune fiscala, dar si de cei care au ajuns in insolventa in mod fraudulos ori au acumulat datorii noi prin achizitii costisitoare nu pot beneficia de prevederile acestei legi.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis la 18 iunie 2015 si urma sa intre in vigoare la finalul anului, insa normele de aplicare a actului normativ nu au fost adoptate inca. De asemenea, CSM a cerut o amanare pe motiv ca nu exista suficient personal care sa analizeze dosarele celor care solicita declararea falimentului personal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri