Arin Stanescu, presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), avocat in Baroul Bucuresti din anul 1977 si partener-fondator la societatile Stanescu, Milos Dumitru si Asociatii (SMDA) si RVA Insolvency, a incetat din viata, duminica, pe 27 decembrie.

Cu o experienta de peste 32 de ani ca avocat si 12 ani experienta ca practician in insolventa, Arin Stanescu si-a castigat reputatia unui specialist de exceptie in special in domeniul insolventei. A devenit practician in insolventa dupa ce a reprezentat, in calitate de avocat, diversi creditori in probleme de insolventa pe Legea 64/1995.

Ulterior, dupa infiintarea asociatiei administratorilor judiciari si a lichidatorilor judiciari, in 1999, cand Ministerul Justitiei a hotarat ca profesia de lichidator sa fie reglementata, toti membrii acestei asociatii au devenit membri ai actualului UNPIR. Arin Stanescu a fost vicepresedinte al UNPIR din 1999 pana in 2003, dupa care a devenit presedintele acestei formatiuni. Avocatul a detinut si functie de Presedinte de onoare al Uniunii Profesiilor Liberale din Romania.

"Ne-a invatat sa ne exprimam pozitia cu demnitate in instanta, sa nu ne lasam dominati de emotia momentului pentru a nu ne jigni adversarii, sa avem generozitatea de a intelege si perspectiva acestora, sa ramanem calmi si lucizi pentru a ne putea sustine in mod coerent si convingator pledoaria. Detasarea cu care putea sa isi sustina ideile si lipsa oricaror patimi gratuite ii scoteau la iveala o alta calitate, un simt al umorului fin si patrunzator, caracteristic oamenilor innobilati spiritual.

Dar cel mai important, constient de faptul ca avocatura este o profesie cu o importanta misiune sociala si istorica, avocatul Arin Stanescu si-a exprimat opiniile in mod transant, onest si fara echivoc atunci cand a crezut si a simtit ca valorile profesiei lui de suflet ar putea fi afectate. Spirit liber si nonconformist, a spus intotdeauna ceea ce gandeste, indemnandu-ne sa credem ca Dreptul inseamna Principii iar pentru a putea salva principiile, adevarul trebuie spus mai ales atunci cand multi se feresc sa o faca", potrivit site-ului SMDA.

Arin Stanescu vorbea romana, engleza, franceza, italiana si ebraica si era membru in Consiliul Uniunii Avocatilor din Romania, UNPIR si membru in Consiliul de Administratie al Insol Europe.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri