Un om de afaceri din Pitesti a fost retinut intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 3,6 milioane de lei, in urma unor tranzactii comerciale cu piese auto.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Politia Judeteana Arges, politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au retinut, miercuri, un barbat in varsta de 45 de ani, din Pitesti, suspectat de evaziune fiscala, noteaza Mediafax.

Conform anchetatorilor, in perioada 2008-2010, in calitate de administrator al unei societati comerciale care avea ca obiect de activitate vanzarea de piese auto si accesorii, el nu ar fi inregistrat in evidentele contabile relatiile comerciale cu peste 30 de parteneri din judetele Arges, Sibiu, Prahova, Valcea, Satu Mare, Dambovita si Bistrita-Nasaud, cu scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale catre bugetul de stat.

In acest dosar a fost calculat un prejudiciu total in cuantum de 3.600.000 de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. In cursul zilei de joi, barbatul va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Arges in vederea formularii unei propuneri de arestare preventiva.

Sursa foto: Wolfgang Zwanzger / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri