Un grup infractional organizat, specializat in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani din comertul cu bauturi alcoolice, cu un prejudiciu calculat la peste 4,5 milioane de lei, a fost destructurat de catre procurorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, joi, de catre Directia de Investigare a Criminalitatii Organizate si terorism, procurorii DIICOT Teleorman, impreuna cu politistii de la brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si Constanta, au facut, miercuri, 17 perchezitii in judetele Teleorman, Ilfov, Constanta si in Bucuresti, intr-un dosar vizand activitatea unui grup infractional organizat specializat in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, noteaza Mediafax.

Procurorii suspecteaza ca, in perioada 2010 - 2014, in municipiul Teleorman, administratorii unor firme care aveau ca obiect de activitate comertul cu bauturi alcoolice au constituit un grup infractional organizat, grup la care ulterior au aderat si alte persoane.

Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscala a fost evaluat de catre anchetatori la 4.520.471 lei, sumele de bani fiind reintroduse de catre membrii grupului infractional in circuitul financiar. Procurorii au pus sechestru asigurator asupra a 13 bunuri imobile, 13 bunuri mobile si a partilor sociale ale unei societati comerciale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri