Ofiterii Nicos Colesca si Daniel Mihai Chivu, de la Politia Sectorului 6, au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati ca au luat mita 8.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a-l ajuta sa obtina o solutie favorabila in dosarul de evaziune fiscala in care este cercetat.

Nicos Colesca si Daniel Mihai Chivu, subcomisari de politie la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Politia Sectorului 6, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, au fost retinuti marti , conform Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cer Tribunalului Bucuresti, miercuri, arestarea preventiva a acestora, Nicos Colesca fiind acuzat de luare de mita si ultraj, iar Daniel Mihai Chivu, de luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in 14 octombrie 2015, subcomisarii de politie Daniel Mihai Chivu si Nicos Colesca, in timp ce se aflau la un punct de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial din judetul Ilfov, au cerut administratorului societatii suma de 10.000 de lei, din care au primit 8.000 de lei. In schimbul banilor, cei doi ofiteri de politie i-au promis administratorului firmei ca il vor ajuta sa obtina o solutie favorabila in dosarul penal in care acesta este cercetat pentru evaziune fiscala. Dosarul este pe rolul Parchetului Tribunalului Bucuresti, iar cei doi politisti efectuau acte de urmarire penala in aceasta cauza.

"Cu aceeasi ocazie, pentru a asigura scaparea sa si a colegului sau, dar si pastrarea sumei de 8.000 lei primita drept mita, inculpatul Colesca Nicos a demarat in tromba cu autoturismul de serviciu in directia iesirii din complexul respectiv, desi un ofiter de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea infractiunii flagrante savarsite de cei doi, se afla partial in interiorul autovehiculului, in incercarea de a-i opri pe cei doi inculpati", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa.

Procurorii au fost sprijiniti in aceasta cauza de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri