Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, alaturi de un apropiat, pentru evaziune fiscala prin deducerea ilegala de TVA in urma inregistrarii unor achizitii fictive.

Florescu si celalalt retinut vor fi prezentati joi instantei cu propunere de arestare preventiva.Politistii Capitalei si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au facut, miercuri dimineata, perchezitii la firma Urban care se ocupa de salubrizare si deszapezire in sectorul 6, existand suspiciuni ca aceasta ar fi facut achizitii false pentru a deduce ilegal TVA , conform Mediafax.

Surse judiciare au precizat ca vizat in cauza este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect si anul trecut intr-un dosar privind achizitii false si evaziune fiscala.In prezent, acesta este banuit ca a inregistrat achizitii fictive, cu ajutorul a doua firme fantoma, dintre care doua detinute de apropiati ai sai si opt fiind pe numele unor persoane fara adapost, pentru a cere deduceri de TVA si a-si diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

In iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat ca, tot pentru a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, s-a implicat impreuna cu alte persoane in organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost inregistrate achizitii fictive de servicii, dar si de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci in arest pe parcursul lunilor iulie si august.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri