Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat cu 200.000 de lei, sanctiunea maxima posibila potrivit legislatiei audiovizualului, societatea de cablu Tangent Electro Trade SRL din localitatea Sangeorgiu de Padure, judetul Mures.

Consiliul a aplicat sanctiunea din cauza ca aceasta societate de cablu a retransmis televiziuni in plus fata de avizul de retransmisie aprobat de CNA si a retransmis programe TV si in alte localitati decat cele pentru care avea aprobarea , conform Mediafax.

Acelasi cablist a difuzat si un program propriu de videotext, intitulat Zona TV, fara a detine o licenta audiovizuala.Totodata, cablistul a retransmis un singur program regional, respectiv Erdely TV, in loc de doua, asa cum prevede legislatia audiovizualului.

Conform raportului de constatare intocmit in urma inspectiei CNA din 23 ianuarie, Tangent Electro Trade SRL retransmite ilegal 48 de televiziuni fara a fi inscrise in avizul primit de la CNA.

Reprezentantii societatii de cablu au declarat inspectorului CNA ca retransmisia programelor in sistem digital si retransmisia programului propriu de videotext (pentru care societatea nu detine licenta) s-ar fi realizat "in regim de proba".

Membrul CNA Valentin Jucan a propus amendarea acestei societati de cablu cu 200.000 de lei, sanctiunea fiind sustinuta de opt membri ai Consiliului(Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu si Dorina Rusus), in timp ce Radu Calin Cristea a votat "impotriva".

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri