Procurorul general Tiberiu Nitu isi va da marti demisia din functie, au declarat surse oficiale, decizia urmand sa fie anuntata in cursul zilei.

Tiberiu Nitu este procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din 16 mai 2013. El a fost numit pe aceasta functie pe o perioada de trei ani , conform Mediafax.

Tiberiu Nitu si-a depus marti demisia argumentand ca este un gest de reponsabilitate si onoare in conditiile in care numele sau "este asociat in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei".

Procurorul general, Tiberiu Nitu si-a inaintat marti dupa amiaza demisia. In comunicatul transmis de Parchetul General, el precizeaza ca este un "gest de responsabilitate si onoare'' in contextul in care numele sau este asociat cu "in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei".

El sustine ca nu a solicitat si nu a beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege si ca i s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie.

"Stabilirea unui anumit nivel de protectie pentru diverse categorii de demnitari si punerea in practica a masurilor de protectie sunt atributul institutiilor specializate ale statului si nu al beneficiarului protectiei", mai transmite Tiberiu Nitu.

Acesta sustine ca "masurile de protectie asigurate procurorului general al Romaniei de catre institutiile specializate ale statului sunt proportionale cu riscurile potentiale la care acesta este expus in exercitarea anumitor atributii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevazute de legislatia in vigoare".


Inainte de a ocupa functia de procuror general al Romaniei, Tiberiu Nitu a fost din septembrie 2011 inspector in cadrul Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea. Acesta a detinut functia de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei in perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, anterior acestei perioade el fiind delegat pe aceasta pozitie timp de zece luni. Concret, el a fost mana dreapta a procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi timp de aproape patru ani.

Tiberiu Nitu este nascut la 31 iulie 1971. El si-a inceput cariera de magistrat in anul 1995, la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, exercitand ulterior urmatoarele functii: februarie 1999 - februarie 2002 prim-procuror adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti; februarie 2002 – februarie 2005 prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti; martie 2005 - iulie 2006 procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism; august 2006 - iunie 2008, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri