Profitul grupului francez Renault, proprietarul Dacia, a crescut anul trecut cu 49%, la 2,82 miliarde euro, sustinut de cresterea vanzarilor si costurile mai mici, in timp ce producatorul auto rus AvtoVAZ, pe care Renault il controleaza impreuna cu Nissan, a generat o pierdere de 620 milioane euro.

Chiar daca a raportat rezultate bune pentru anul trecut, Renault a avertizat ca cererea pentru masini la nivel global va incetini in acest an, mai ales in Europa, unde anul trecut piata a urcat cu 9,3%, potrivit Wall Street Journal. Noi scaderi sunt asteptate pentru Brazilia si Rusia, doua dintre cele mai importante piete ale Renault, conform Mediafax.

Grupul vizeaza, in continuare, sa-si creasca veniturile si profitabilitatea. Veniturile au avansat anul trecut cu peste 10%, la 45,33 miliarde de euro, in mare parte ca urmare a recuperarii robuste a pietei auto europene. Marja operationala s-a imbunatatit ca urmare a reducerii costurilor cu 527 milioane de euro.

Renault a anuntat ca discuta cu ceilalti actionari ai AvtoVAZ o infuzie de bani pentru companie, ale carei vanzari au scazut semnificativ, din cauza recesiunii din Rusia. Renault detine controlul AvtoVAZ impreuna cu partenerul de alianta Nissan. Renault a propus pentru anul trecut un dividend de 2,4 euro pe actiune, in urcare de la 1,9 euro.

Grupul francez a anuntat, in ianaurie, ca vanzarile de vehicule au crescut cu 3,3% in 2015, la un nivel record de 2.800.242 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, pe o piata care a avansat cu 1,6%.

Vanzarile Dacia la nivel mondial au crescut cu 7,7% in 2015, la un nivel record de 550.920 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, de la 511.379 in urma cu un an, potrivit datelor publicate luni de grupul francez Renault. Dacia a inregistrat o crestere de 7,8% a vanzarilor de autoturisme, de la 474.623 de unitati in 2014 la 511.510 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri