Directia Nationala Anticoruptie a solicitat vineri Parchetului de pe langa ICCJ sa aplice unitar legea, iar eliberarile conditionate sa se faca doar dupa ce condamnatii achita prejudiciul.

"Dispozitiile din Codul Penal in vigoare prevad in mod expres ca, liberarea conditionata poate fi dispusa daca cel condamnat a executat fractia(…)a indeplinit integral obligatiile civile. Considerate a fi mai severe aceste conditii, nu sunt aplicate de catre unele instante, nici in situatia in care condamnarea definitiva s-a dispus prin aplicarea dispozitiilor din noul cod penal, care la momentul condamnarii reprezentau legea penala mai favorabila. Asa fiind, in astfel de situatii, dispozitiile Curtii Constitutionale privind aplicarea globala a legii penale mai favorabile, nu se mai regasesc", se arata intr-o adresa a procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi, care a fost transmisa vineri Parchetului de pe langa ICCJ, conform Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie solicita ca eliberarile conditionate sa nu se mai faca daca persoana condamnata nu a achitat intreg prejudiciul din dosar.

"Avand in vedere cele expuse, va solicitam sa constatati daca problema de drept a primit o solutionare diferita din partea instantelor judecatoresti si justifica sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca printr-o decizie obligatorie, sa stabileasca modul unitar de interpretare si aplicare a dispozitiilor legale" se mai arata in adresa DNA.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri