Senatorul PNL Doina Tudor este audiata luni la DNA, in dosarul in care procurorii anticoruptie au cerut Senatului incuviintarea retinerii si a arestarii acesteia pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii anticoruptie au citat-o pe Doina Tudor la sediul DNA, pentru ca aceasta sa dea o declaratie in dosarul fostului vicepresedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, George Daniel Tudor, conform Mediafax.

Procurorul sef al DNA a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita Senatului incuviintarea retinerii si arestarii senatoarei Anca Doina Tudor, acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Datele din dosar arata ca in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct “pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control”.

Ulterior, George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.

In dosar, procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a fostului vicepresedinte al ASF, George Daniel Tudor, pentru luare de mita, si s-a pus in miscare urmarirea penala a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenta.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri