Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea, in prima instanta, la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare in cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, conform Mediafax.

Fostul europarlamentar a fost condamnat la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare, dupa ce la ultimul termen procurorii au solicitat condamnare cu inchisoare pentru Adrian Severin.

Potrivit anchetatorilor, in schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la "Sunday Times".

La cei 100.000 de euro se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri