Un numar de 59 de perchezitii domiciliare si la sediul unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Prahova si Dambovita au loc miercuri, actiunea vizand un grup infractional specializat in evaziune fiscala.

Descinderile sunt facute de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Conform procurorilor, in perioada 2008-2015, mai multe societati comerciale au derulat activitati de prestari servicii, de regula in domeniul constructiilor, inregistrand in evidenta contabila o serie de achizitii de bunuri si servicii de la diverse societati comerciale de tip fantoma. Pentru justificarea achizitiilor, se intocmeau facturi in valoare de maximum 5.000 lei, simulandu-se astfel derularea unor operatiuni comerciale care in realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligatiilor de plata catre bugetul de stat.

Conform unor surse judiciare, muncitorii lucrau fara forme legale de plata pe diferite santiere din Bucuresti, iar asa-zisii angajatori ii inregistrau pe firme tip fantoma.

Valoarea prejudiciului este de peste 6.000.000 lei. In vederea recuperarii acestuia, sunt in curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile si mobile.

Un numar de 49 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare in acest caz.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri