Hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub numele de "Guccifer" sau "Micul fum", care a spart conturile de mail ale fostului secretar de stat Colin Powell, ale unor membri ai familiei Bush si ale unor oficiali ai administratiei Obama, va fi extradat in SUA pentru un an si jumatate, a decis definitiv instanta suprema.

Lehel ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, dispusa in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta a mentinut decizia din iunie 2014 a Tribunalului Bucuresti in cazul lui Lehel, conform News.

Tribunalul l-a condamnat atunci la patru ani de inchisoare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, si a constatat ca Marcel Lazar Lehel a mai fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Sectorului 3, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru
spargerea conturilor de e-mail ale unor vedete. Astfel, pedeapsa finala a ajuns la sapte ani inchisoare.

Marcel Lazar Lehel a recunoscut, la ultimul termen de judecata, ca a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior si ale unor vedete, el fiind judecat prin procedura simplificata.

Procurorii DIICOT, care l-au trimis in judecata, dupa ce l-au identificat in ianurie 2014, aratau ca hackerul ar fi spart casutele de posta electronica de Yahoo si Gmail ale sefului SRI George Maior, dupa care i-ar fi trimis acestuia, pe adresa de email de pe serverul SRI, un mesaj ce continea un link catre date extrase din cele doua casute de email personale.

Marcel Lazar Lehel folosea pseudonimele "Guccifer" si "Micul fum" si ar fi accesat conturile de e-mail si de Facebook ale unor persoane publice, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller si oficiali ai administratiei Obama.

Astfel, in august 2013, ”Guccifer” a facut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste si fotografii pe care comisarul european Corina Cretu i le-ar fi trimis lui Colin Powell in perioada 2010 - 2011.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri