Directorul comercial al ROMARM, Mihai Nicusor-Mircea a fost retinut pentru 24 de ore pentru instigare la abuz in serviciu si complicitate la cumparare de influenta, anunta DNA intr-un comunicat de presa.

Potrivit unui comunicat, Mihai Nicusor-Mircea, directorul comericial al ROMARM, a fost retinut pentru 24 de ore pentru instigare la abuz in serviciu si pentru complicitate la cumparare de influenta, conform Mediafax.

De asemenea, in acelasi dosar a mai fost retinuta si Aura Maris Cludia, care sustine ca ar fi reprezentant al unei asociatii nonprofit ce sprijina persoanele cu dizabilitati, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca" incepand din luna noiembrie 2014, inculpata Maris Claudia Aura si o alta persoana au derulat, prin intermediul a doua societati comerciale, dar si prin intermediul asociatiei al carei reprezentat sustine ca ar fi inculpata, un circuit financiar prin care au vandut Societatii Fabrica de Arme Cugir S.A. cateva mii de genti speciale (K4 si K5), la suprapret".

Procurorii sustin ca, "in perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015, fiecare din cele doua societati administrate in fapt de catre cele doua persoane a achizitionat gentile de la un producator, dupa care le-au vandut catre asociatia respectiva la un pret dublu (rata de profit obisnuita era de 53% - 54%, cu o singura exceptie cand a fost de 44%)".

Mai departe, Asociatia a vandut aceste genti catre Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A., cu un profit minim pentru sine, pe baza unor contracte incheiate fara a se organiza o procedura de licitatie publica. La data de 22 decembrie 2015, Fabrica de Arme Cugir S.A. a organizat o licitatie avand ca obiect achizitionarea acelorasi tipuri de genti, asociatia reprezentata de inculpata fiind clasata pe locul al treilea.

Potrivit anchetatorilor, din acel moment, Maris Claudia Aura a demarat o adevarata ofensiva pentru a-l determina pe directorul general al Societatii Fabrica de Arme Cugir S.A., sa cumpere de la asociatia respectiva, cel putin 12.000 genti (ce fusesera achizitionate de catre societatea controlata de inculpata anterior organizarii licitatiei).Pe de-o parte, in perioada 21-22.01.2016, Maris Claudia Aura s-a deplasat personal la Cugir unde a incercat in mod insistent si agresiv sa-l determine pe director sa cumpere gentile respective, fara a reusi acest lucru.

"Ulterior, aceasta a contactat o persoana din conducerea fabricii de armament (denuntator in cauza) careia i-a cerut insistent sa-l determine pe director sa fie de acord cu rezilierea imediata a contractului incheiat cu castigatorul licitatiei si sa achizitioneze de la asociatia pe care o reprezenta gentile. Nici aceasta interventie nu condus la rezolvarea pe care o astepta inculpata", mai susþin procurorii.

Pentru a asigura succesul demersului ei, inculpata i-a oferit, in luna decembrie, aceleiasi persoane, o agenda in care se afla suma de 1.500 lei, dar a fost refuzata.

"Pe de alta parte, inculpata, atat personal cat si prin intermediul altor persoane, a depus la sediul C.N. ROMARM S.A. mai multe documente care au avut ca urmare trimiterea unei echipe de control la Fabrica de Arme, pentru a verifica, printre altele, si modul in care s-au derulat procedura de licitatie pentru achizitionarea gentilor, dar si contractul subsecvent", se mia spune in comunicat.

La instigarea inculpatului Mihai Nicusor-Mircea, in calitate de director comercial in cadrul C.N. ROMARM S.A., aflat in relatii de amicitie cu inculpata Maris Claudia Aura, membrii echipei de control au intocmit un raport care a avut ca urmare demiterea directorului general.

Anchetatorii sustin ca "in acelasi context, la data de 7 martie 2016, Maris Claudia Aura i-a oferit martorului denuntator suma de 3.000 lei, promitandu-i totodata ca, daca va reusi sa-l determine pe noul director al fabricii sa permita achizitionarea celor 20.000 de genti de la Asociatie, dupa ce va primi contravaloarea acestora, ii va mai remite o suma de 6.000 lei:".

In aceeasi zi, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri