Datele obtinute in urma interceptarilor raman in sistem si vor putea fi accesate printr-un flux nemijlocit si distinct de procurori si politistii judiciari, a spus ministrul Justitiei Raluca Pruna, care a adaugat totodata ca prin OUG adoptata de Guvern se elimina "interventia resursei umane a SRI".

Ministrul Justitiei a facut aceasta afirmatie la finalul sedintei Guvernului, vineri seara, atunci cand jurnalistii prezenti la Palatul Victoria au intrebat-o daca interceptarile facute pana in prezent vor fi gestionate si pe mai departe de SRI, potrivit Mediafax. "Datele evident... si datele raman acolo, nu la SRI, datele raman acolo, datele sunt stocate de un sistem, eu nu vreau sa confundam un... cum sa zic, o resursa umana care este a SRI cu o infrastructura. Datele raman in sistem", a spus Raluca Pruna.

Jurnalistii au insistat asupra subiectului si au intrebat daca ar fi corect spus "un sistem care era administrat si este administrat de SRI", dar Raluca Pruna a raspuns retoric ca tocmai acest rol il are OUG adoptata de Guvern, adica sa elimine rolul SRI. "Pai nu asta facem acum prin ordonanta de urgenta? Incercam ca, printr-un flux nemijlocit si distinct, sa eliminam orice interventie a resursei umane de la SRI si sa ne asiguram ca totul este controlat exclusiv de catre politia judiciara si procurori", a conchis ministrul Justitiei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri