Fostul consilier de stat Razvan Murgeanu a fost retinut pentru trafic de influenta si dare de mita, fiind acuzat ca a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri si alti 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primaria Sectorului 5 care sa dispuna platile din cadrul contractului, potrivit DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca omul de afaceri Razvan Murgeanu, a fost retinut, miercuri, pentru trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor, conform News.ro

In acelasi dosar a fost retinuta si Gabriela Gangoe-Simion, practician in insolventa, pentru intermedierea ori inlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals in inscrisuri sub semnatura private si spalare a banilor.

Razvan Murgeanu si Gabriela Gangoe-Simion vor fi prezentati, miercuri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Valentin Stanescu, director in cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2015 - februarie 2016, Gabriela Gangoe-Simion, in calitate de practician in insolventa, a dispus plata din conturile unei societati comerciale aflate in supravegherea sa a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal.
“Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia”, sustin procurorii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri