Procurorii DNA au trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie dosarul in care deputatul Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cautiune pentru trafic de influenta si spalare de bani, alaturi de un om de afaceri.

Cristian Rizea, deputat in Parlamentul Romaniei, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, alaturi de omul de afaceri Lucian Coltea, care este cercetat pentru cumparare de influenta si spalare de bani, dosarul urmand sa fie judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"In perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati" precizeaza procurorii intr-un comunicat de presa, dat publicitatii de Mediafax.

In anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele doua institutii "astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", arata DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi incheiat patru contracte de imprumut false pentru a disimula provenienta sumei. Ulterior, "in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", explica procurorii DNA.

Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cautiune dupa ce deputatii nu au incuviintat cererea DNA de arestare preventiva, omul de afaceri Lucian Coltea fiind cercetat in arest la domiciliu.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri