Instanta suprema i-a condamnat, joi, pe fostul primar Gheorghe Stefan la trei ani de inchisoare cu executare, pe fostul ministru Gabriel Sandu si pe Dorin Cocos la cate doi ani de inchisoare cu executare si pe Nicolae Dumitru la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, decizia nefiind definitiva.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mai dispus ca omul de afaceri Nicolae Dumitru, singurul care a primit o pedeapsa cu suspendare, sa faca 90 de zile de munca in folosul comunitatii, intr-o institutie publica din Sectorul 2 al Capitalei, conform News.ro

ICCJ a incheiat in 9 martie judecarea in fond a dosarului "Microsoft" si a pronuntat joi decizia, care nu este definitiva, putand fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

La ultimul termen, cei patru inculpati din dosarul "Microsoft" au spus ca isi regreta faptele si au cerut sa primeasca pedepse cu suspendare, inclusiv cu prestare de munca in folosul comunitatii, in timp ce DNA a cerut condamnarea lor la inchisoare cu executare.

Judecarea in dosarul "Microsoft" a inceput in 24 martie 2015 si s-a incheiat pe 9 martie 2016, dupa 17 termene, fiind vizat modul in care au fost atribuite licente Microsoft timp de zece ani.

In dosarul "Microsoft", fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita si spalare de bani, iar Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan, de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit noua milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor.

Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri