Fiul lui Dan Adamescu, Bogdan Alexander, se afla pe lista neagra a DNA-ului. Procurorii cer arestarea preventiva a acestuia in dosarul in care este invinuit alaturi de tatal sau pentru ca a dat mita 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa , de la Tribunalul Bucuresti pentru solutii favorabile in dosare de insolventa.

Punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Bogdan Alexander a fost facuta de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru doua infractiuni de dare de mita, insa pana in prezent acesta nu s-a prezentat in fata anchetatorilor, conform News.ro

Intrucat fiul lui Dan Adamescu s-a sustras urmaririi penale si a tergiversat cercetarile, procurorii DNA au trimis, vineri, la Tribunalul Bucuresti, cerere de arestare preventiva in lipsa a acestuia, pe o perioada de 30 de zile de la data punerii in executarea a mandatului.

Potrivit DNA, in lunile iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro si, respective, 23.000 de lei magistratilor Ion Stanciu si Elena Roventa, judecatori la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

Dosarul in care procurorii cer arestarea preventiva in lipsa a fiului lui Adamescu s-a constituit in urma disjungerii din dosarul in care au fost trimisi in judecata judecatorii Ion Stanciu, Elena Roventa, Mircea Moldovan si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, Dan Adamescu si mai multi practicieni in insolventa, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Procurorii au dispus punerea sub control judiciar pe cautiune

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost pus recent sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 40 de milioane de lei, in dosarul privind falimentarea Astra. Adamescu este acuzat de procurorii DNA ca a administrat defectuos societatea de asigurari, pentru a obtine avantaje personale.

In dosar sunt vizate si alte persoane, printre care si fiul lui Dan Adamescu, precum si oameni din anturajul patronului Astra Asigurari, potrivit unor surse judiciare.

In 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucuresti a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de intrare in faliment a Astra Asigurari, insa decizia a fost contestata la instanta superioara. Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru 28 aprilie termenul de judecata in acest proces.

Sursa foto: dublues / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri