Curtea Europeana a Drepturilor Omului a anuntat pentru data de 12.04.2016 o noua decizie in 70 de cauze, avand ca reclamanti urmasi ai eroilor martiri din Dosarul Revolutiei, se arata intr-un comunicat al Asociatiei „21 Decembrie 1989”, scrie Mediafax.

Urmasi ai eroilor martiri din Decembrie 1989 - parinti, soti si copii - "ei insisi eroi, prin demnitatea cu care si-au dus durerea timp de 26 de ani, vaduviti de Statul Roman de dreptul de a li se face dreptate", au depus in anul 2013 actiuni la Curtea de la Strasbourg.

Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului au acordat prioritate in judecarea acestor cauze, apreciate ca fiind de interes national pentru Romania. Asociatia 21 Decembrie enumera cateva din cauzele ce vor fi judecate la CEDO: Alina CONSTANTIN v. Romania, (Application Number 64763/13), Felicia LAMBERT v. Romania, (Application Number 64771/13), Constantin LAMBERT v. Romania, (Application Number 64778/13), Elena-Maria BADULESCU v. Romania, (Application Number 64781/13), Leonard Eugen SANDU v. Romania, (Application Number 64788/13), RAUTU v. Romania, (Application Number 64783/13), MOISE v. Romania, (Application Number 64797/13), Ecaterina MIREA v. Romania, (Application Number 43626/13), COMAN v. Romania, (Application Number 43652/13), Dumitru Ilie BENDORFEAN v. Romania, (Application Number 43674/13).

Asociatia 21 Decembrie ii cere ministrului Justitiei, Raluca Pruna - prin intermediul unui "Apel la constiinta si profesionalism" - sa analizeze si sa numeasca viitorul Procuror General al Romaniei "care sa fie deasupra oricarei banuieli de subordonare militara, cu profunzime morala pentru lege si dreptate, asa cum momentul, situatia si pozitia Romaniei in structurile institutiilor europene si euroatlantice o impun". "Demilitarizarea institutiilor publice din Romania este o cerinta imperativa a societatii civile.

Va rugam sa tineti cont de solicitarile noastre. Rabdarea noastra demna de peste 26 de ani, are totusi o limita fata de sistemul judiciar romanesc. Acesta a favorizat si a devenit complicele hienelor politico - militare criminale.", se arata in apelul Asociatiei.
Potrivit reprezentantului victimelor revolutiei, Teodor Maries, aceste 70 de cauze, luate in discutie de CEDO, nu ating nici 1% dintre cele peste 8.000 de victime ucise, ranite, arestate si torturate, in sangerosul decembrie 1989.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri