Omul de afaceri pentru care un ambasador a mers in birou la fostul sef al Fiscului, Gelu Diaconu, pentru a-i cere acestuia sa deblocheze rambursarea de TVA intr-un caz de evaziune, este cetateanul francez de origine libaneza Rami Ghaziri, asociat unic si administrator al SC Agroli Group SRL Crevedia, care detine si firmele Agricola Crevedia si Agricola Tartasesti, au declarat surse oficiale pentru „Adevarul“.

Gelu Diaconu, fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a scris joi pe blogul personal ca un ambasador „periat“, care s-a opus intrarii Romaniei in Schengen, l-a presat sa deblocheze rambursarea TVA intr-un caz de evaziune si ca, ulterior, a anuntat institutiile abilitate. La intalnirea care a avut loc in biroul fostului sef al ANAF au participat ambasadorul si un om de afaceri, „un evazionist notoriu“, a precizat Diaconu. Tot joi, fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook ca este vorba despre fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel.

Sursele „Adevarul“ au confirmat ca este vorba despre fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel, si ca interventia acestuia a avut loc in anul 2014.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri