Opt migranti si calauza lor au fost prinsi in timp ce incercau sa intre intre in Romania, venind dinspre Serbia. Acestia oferisera 1.000 de euro fiecare pentru a ajunge in Germania.

Plotitistii de frontiera de la Cruceni au prins opt migranti ( cinci din Sri Lanka, doi din Irak si unul din Siria) precum si calauza lor, un sarb, in incercarea lor de de a patrunde in interiorul Romaniei, conform Mediafax.

Un numar de opt migranti – cinci din Sri Lanka, doi din Irak si unul din Siria – precum si calauza lor, un sarb, au fost prinsi de politistii de frontiera de la Cruceni, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2, potrivit unui comunicat de presa transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

Conform sursei citate, politistii de frontiera din zona i-au observat pe acestia cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, in timp ce se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat mai multe patrule au intervenit si i-au prins pe migranti si pe calauza lor la aproximativ 200 de metri in interiorul Romaniei, toti fiind condusi la sediul sectorului de frontiera pentru cercetari.

„In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul era format din opt persoane de sex masculin si o persoana de sex feminin, avand varste cuprinse intre 19 si 73 de ani. Acestia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria si Serbia si nu aveau documente asupra lor. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cetateanul sarb avea rolul de calauza a migrantilor, iar migrantii au declarat ca s-au cunoscut in Belgrad, unde au oferit cate 1.000 de euro de persoana unui alt cetatean sarb, pentru a-i sprijini sa ajunga in Germania”, se arata in documentul citat.

Cei opt migranti au fost predati unei echipe din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis, iar calauza a fost prezentata procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care au dispus retinerea acesteia pentru 24 de ore. Cetateanul sarb urmeaza sa fie prezentat in cursul zilei de joi magistratilor acestei instante cu propunere de arestare preventiva.

Sursa foto: Schmidt_Alex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri