Domeniul farmaceutic va avea timp intreg anul 2016 pentru a separa activitatea de vanzare angro de ceea cu amanuntul, presedintele Klaus Iohannis promulgand legea in acest sens.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale , seful statului a semnat decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 67/2015 privind prorogarea termenului prevazut la art. III din Legea nr. 91/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, conform Mediafax.

Executivul a adoptat, in ultima sedinta a anului, o ordonanta de urgenta care proroga cu trei luni - pana la 31 martie 2015 - termenul pana la care societatile din domeniul produselor farmaceutice trebuie sa separe activitatea de furnizare angro de cea cu amanuntul.

Deputatii au adoptat insa un amendament prin care extind termenul pana la 31 decembrie 2016, pe motiv ca data decisa de Guvern nu este ''acoperitoare''.

Guvernul explica, intr-un comunicat remis MEDIAFAX la sfarsitul lui 2015, ca, in absenta acestei masuri, asigurarea stocurilor de medicamente din farmacii ar fi fost periclitata, in conditiile in care 400 de furnizori de medicamente nu ar mai fi putut alimenta piata incepand cu 1 ianuarie 2016 intrucat nu au indeplinit conditia de separare a activitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri