Directorul general al postului B1 Tv, Sorin Oancea, a ajuns marti dimineata la sediul DNA, in dosarul lui Ludovic Orban, acesta declarand ca a fost chemat in calitate de martor.

"Am fost chemat ieri in calitate de martor. Presupun ca este vorba de dosarul lui Orban. Evident ca am vorbit cu Ludovic Orban. Cu toti oamenii politici. Nu i-am cerut niciodata bani. La B1 nu se platesc emisiunile electorale. Legea interzice campania pe bani. O lege pe care o stiti. Legea de finantare a partidelor e destul de proasta. Cum m-am vazut cu Orban, m-am vazut cu multi alti politicieni in aceasta perioada", a declarat Sorin Oancea la intrarea in DNA.

In aceeasi cauza a dat declaratii si actionarul Realitatea Tv, Cozmin Gusa, acesta precizand la intrarea la audieri ca a fost chemat ca martor si ca "nu este patronul de televiziune care a luat bani".

"Realitatea nu a cerut si nu i s-a oferit bani, nu au existat aceste lucruri. Nu exista intermediar in relatie dintre mine si Ludovic Orban ca ne cunoastem de mult. A fost un eveniment nefericit in cariera lui Ludovic Orban, regret ceea ce i s-a intamplat. Prezenta politicienilor nu se face contra cost, doar productiile televizate, care inseamna cheltuieli, conform legii. Legea este foarte proasta pentru ca obliga niste entitati private sa presteze pe gratis pentru produsul partidului care, de obiceri, este un rebut", a declarat Cozmin Gusa dupa audieri.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”, au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani", mai arata DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Ludovic Orban a contestat la instanta suprema masura preventiva urmand ca judecatorii sa decida daca ii ridica sau nu controlul judiciar.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri