Munca procurorilor anticoruptie este usurata, in buna masura, de denunturile pe care le fac VIP-urile penale atunci cand intra in vizorul anchetatorilor. Manati de dorinta de a-si usura situatia penala sau pur si simplu din razbunare, coruptii se toarna intre ei pe nerasuflate.

Peste 86% din dosarele inregistrate de DNA in 2015 sunt bazate pe sesizari ale unor persoane fizice si ale unor institutii publice. Anchetele deschise in urma denunturilor arata ca motivul cel mai frecvent pentru care coruptii ajung sa faca acte de coruptie este legat de circumstantele atenuante de care pot beneficia in cazul propriilor fapte, conform Adevarul.

Razbunarea este o alta situatie din care procurorii anticoruptie au numai de castigat. Un alt motiv, laudabil de aceasta data, dar mai rar este cel al simtului civic, aceste sesizari fiind facute, desigur, de cetatenii iritati de autoritatile corupte.

Denuntul urmat de recunoasterea faptei


Cei mai multi „colaboratori“ ai procurorilor DNA sunt chiar cei pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie. De obicei, cand isi dau seama ca nu mai au nicio sansa sa scape de inchisoare, aceste personaje aleg sa faca denunturi cu privire la alte fapte de coruptie despre care stiu, dupa care trec la faza a doua si recunosc invinuirile ce le sunt aduse. Cel mai recent astfel de caz este al fostului presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu (ex PSD) care a recunoscut, saptamana trecuta, in fata unui judecator de la Tribunalul Bucuresti ca a primit spaga de la Gabriel Surdu.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri