Vlad Oprea este audiat in calitate de suspect in dosarul judecatoarei Ruxandra Popescu, aflata sub control judiciar dupa ce ar fi primit mita si o haina de blana pentru a da o solutie favorabila intr-un dosar, declara surse judiciare.

Pe langa primarul din Sinaia, la sediul DNA Ploiesti se afla si secretarul Primariei Sinaia, Beatrice Radulescu. La intrarea in sediul DNA Ploiesti, primarul statiunii Sinaia a declarat ca nu are nicio implicare in dosarul Ruxandrei Popescu, conform Mediafax.

In 16 martie, Vlad Oprea a mai fost audiat tot la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti, in calitate de martor, in acelasi dosar, potrivit unor surse judiciare.

"Am fost chemat martor intr-o cauza si am raspuns intrebarilor respective. Mi se pare normal si firesc sa fiu prezent de cate ori sunt chemat. Nu are legatura de angajatii din Primarie. Este dosarul unora care au avut legaturi, intr-un fel sau altul, prin anumite contracte de concensiune”, declara atunci Vlad Oprea la iesirea din sediul DNA Ploiesti.

Potrivit DNA, in vara anului 2010, in calitate de magistrat judecator, Ruxandra Popescu ar fi acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia statiunii Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile intereselor acesteia si intr-un termen scurt a si primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 euro.

"Ca urmare a faptului ca acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, in calitate de judecator la Judecatoria Sinaia, investita fiind cu solutionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra si-a incalcat atributiile de serviciu si, la data de 11 noiembrie 2010, a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul Primariei Sinaia. Concret, prin respectiva hotarare judecatoreasca, orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare – cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro si un folos necuvenit pentru cei trei concesionari", sustinea DNA.

Surse judiciare declarau ca judecatoarea a primit drept mita inclusiv o haina de blana.

Aceleasi surse spuneau ca de hotararea data de judecatoare ar fi beneficiat mai multe persoane, printre care si fostul sef al Politiei din Sinaia, Marin Tudorica, arestat preventiv in luna ianuarie pentru trafic de influenta si operatiuni incompatibile cu functia.

In 22 martie, Curtea de Apel Ploiesti a decis cercetarea judecatoarei Ruxandra Popescu, magistrat la Judecatoria Sinaia, sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri