Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost ridicat marti de procurorii DNA Cluj, in urma unui flagrant pentru luare de mita, fiind dus la audieri, conform News.ro

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii DNA Cluj au organizat marti un flagrant, in urma caruia primarul Catalin Chereches a fost dus la audieri.

In 1 octombrie 2015, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Baia Mare, la clubul de handbal HCM, la sediile unor firme si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2014-2015.

In urma perchezitiilor, directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, a fost pus sub control judiciar si acuzat de abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri si complicitate la evaziune fiscal, fiind suspectat ca a prejudiciat clubul cu 650.000 de lei.
O zi mai tarziu, DNA a anuntat ca este urmarit penal si primarul Catalin Chereches, pentru abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri si complicitate la evaziune fiscala.

Tot atunci au pusi sub acuzare Aurica Pop, Florin Sandu Nasailescu, contabil in cadrul clubului HCM Baia Mare, si Ioachim Nicolae Fat, director al echipei Handbal Club Minaur.

Anchetatorii au aratat ca, in perioada 2014 – septembrie 2015, primarul Catalin Chereche a promovat si sustinut proiecte in Consiliul Local al municipiului Baia Mare, in vederea finantarii Clubului sportiv HCM Baia Mare, “desi avea cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de inculpatii Bala Liviu – Ioan, Nasaiescu Florin – Sandu si Fat Ioachim – Nicolae, care si-au insusit sume de bani din veniturile clubului sportive”.

“Mai mult, suspectul Chereches Catalin era cel care conducea intreaga activitate a Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane mentionate mai sus, de selectarea jucatorilor si jucatoarelor de handbal, de incheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucator in parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de catre Consiliul local al municipiului Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures, de sumele de banii provenite din sponsorizari, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi si chitante fictive provenind de la PFA-urile jucatorilor, in urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora”, potrivit DNA.

Procurorii l-au mai acuzat pe Chereches ca a dispus, in mod abuziv, unor entitati cu capital majoritar de stat si cu capital privat acordarea unor sponsorizari in favoarea Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive inregistrate la acest club.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri