Locuinta omului de afaceri Cristian Burci a fost perchezitionata de procurorii DIICOT si politisti intr-un dosar de abuz in serviciu si delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro si 3,8 milioane de lei. Vizata de aceste perchezitii in acelasi dosar este si administratoul special Denisa Turcu. De asemenea membrii grupului infractional sunt acuzati ca ar fi spalat 18,1 milioane de euro si 3,8 milioane de lei.

Omul de afaceri Cristian Burci, administratorul special Denisa Turcu si alte 7 persoane sunt vizate de ancheta procuroriile DIICOT care au desfasurat patru perchezitii la in Bucuresti si in comunele Chiajna si Corbeanca din judetul Ilfov, potrivit News.ro.

"Se efectueaza cercetari fata de 9 persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, instigare la evaziune fiscala”, au declarat surse judiciare.

Perchezitii se fac si in redactia Adevarul.

Surse judiciare au aratat ca activitatea infractionala pe care o suspecteaza procurorii dateaza din 2006 si a continuat pana in prezent. Prejudiciul din delapidare se ridica la 7.099.000 euro si 3.811.756 lei. De asemenea, prin introducerea in circuitele comerciale, membrii grupului ar fi spalat sumele de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei. In total, prin aceste operatiuni fictive, membrii grupului au creat un prejudiciu statului roman in de 25.646.825 lei, mai arata sursele citate.
La sediul biroului teritorial Olt al DIICOT ar urma sa fie duse, in urma perchezitiilor, 12 persoane.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri