Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, a venit la DNA, pentru a fi audiat intr-un nou dosar privind fapte de coruptie, el declarand ca "suspect este prenume nationa" si cine nu este suspect in Romania, este prost.

Marian Vanghelie a declarat, dupa ce a fost intrebat daca a fost citat de procurori in calitate de martor sau suspect, ca in Romania "cine nu este suspect, este prost" si ca "suspect este prenume national", conform News.ro


Primarul suspendat al Sectorului 5 a adaugat ca nu stie despre ce dosar este vorba, dar ca va da mai multe informatii dupa ce va discuta cu procurorii.

Marian Vanghelie este presedintele PDS si candidat la Sectorul 5

Marian Vanghelie este presedintele Partidului Dreptatii Sociale si candidat pentru un nou mandat de primar la Sectorul 5. El declara recent, intr-un interviu pentru News.ro, ca va castiga batalia cu DNA si se va reintoarce in scaunul de primar, insa este pesimist in ceea ce priveste respectarea drepturilor fundamentale in Romania.

Intrebat daca un nou dosar de la DNA l-ar impiedica sa obtina un nou mandat de primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a spus:

“Si daca ar mai fi un dosar care e problema? Nu exista condamnare intr-un dosar pe rol. Am avut opt dosare penale. Daca s-ar fi mers pe aceeasi viziune pe care se merge astazi si as fi facut cite doua-trei luni de arest preventiv, inseamna ca as fi innebunit si am fi innebunit cu totii in Romania. Viata a demonstrat ca le-am castigat pe toate. Toate opt dosare. Patru cu ANI le-am castigat in afara de alea opt dosare. Doua NUP-uri. Unul de la PNA si unul de la DNA. Deci in toata aceasta perioada ce ar fi trebuit sa fac? Continuu sa iau cate o pauza? Treceau opt ani si luam o pauza, imi mai luam inca vreo cinci, sase ani acum si trecea viata. Cei de la vama au castigat procesul dupa opt, noua ani. Nu ii ajuta cu nimic. Au fost dati afara, unii au murit, unii s-au imbolnavit. Cu ce ii mai ajuta pe ei ca au castigat procesul astazi? Dupa noua ani? Trebuie sa mergi cu toate problemele odata. Mergi si cu familia, mergi si cu politica si cu bataliile si cu procesele si cu noile dosare daca dumneavoastra vreti. Mergem si cu noile dosare daca mai e nevoie cumva de un dosar ca sa ma oboseasca cineva, dar sa stiti ca duc mult”.

Marian Vanghelie a fost miercuri la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acuzand o criza renala. Din acest motiv, avocatul sau a cerut miercuri, la Tribunalul Bucuresti, amanarea judecarii dosarului in care Vanghelie este acuzat de fapte de coruptie. Marian Vanghelie ar fi trebuit sa fie prezent la audierea celorlalti inculpati din dosar.

Avocatul sau trebuie sa depuna la dosar actele medicale pentru a justifica absenta aceastuia de la proces, in conditiile in care este obligat, prin masura controlului judiciar, sa se prezinte la fiecare termen al procesului, dar si la procurori, ori de cate ori este chemat.

Judecatoarea Otilia Bombos de la Tribunalu Bucuresti a stabilit ca judecarea in dosarul lui Vanghelie sa continue in 18 mai

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

In conditiile in care costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri