In plangerea penala pe care Corpul de control al premierului vrea sa o depuna impotriva Spitalului Floreasca, acestia acuza un posibil fals in declaratii in legatura cu functionarea Sectiei de Arsi, au declarat joi pentru News.ro

Corpul de control al premierului intentioneaza sa depuna la Parchetul ICCJ o plangere penala impotriva Spitalului Floreascsa, conform surselor citate.


Corpul de control al premierului Dacian Ciolos a constatat inadvertente intre informatiile furnizate de unitatea medicala, la momentul elaborarii raportului privind actiunile in cazul incendiului de la Colectiv, in legatura cu functionarea Sectiei de Arsi si situatia de fapt, au relatat aceleasi surse pentru News.ro.

Potrivit acestora, in plangerea penala impotriva Spitalului Floreasca ar urma sa se faca referire la infractiunea de fals in declaratii.
La momentul elaborarii raportului privind interventia in cazul incendiului de la Colectiv, au precizat sursele citate, Spitalul Floreasca ar fi trimis in scris urmatorul raspuns catre Corpul de control: "Unitatea s-a deschis si a facut 78 operatii, dintre care 67 cu victimele de la Colectiv au fost facute in unitatea moderna de arsi".

Director interimar demis pentru nereguli

In 21 aprilie, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, l-a demis pe directorul interimar al Spitalului Floreasca, Nicusor Louchi, dupa ce a constatat ca unitatea de arsi nu este complet functionala si l-a inlocuit cu directorul medical Sorin Paun.

Unitatea pentru Arsi de la Spitalul Floreasca se regaseste in raportul Corpului de Control al premierului privind incendiul din Colectiv, unde se mentioneaza ca, desi la data de 30 octombrie 2015 era complet "dotata si functionala", nu a fost folosita.

Acelasi raport mai arata, invocand datele furnizate de Spitalul Floreasca, ca unitatea a fost finalizata in aprilie 2015 si, desi au fost organizate patru sesiuni de concurs, nu fusesera ocupate toate cele 30 de posturi pentru personal mediu si auxiliar, care, oricum, ar fi necesitat stagii de instruire de 3-4 luni in serviciul de terapie intensiva. Raportul consemneaza ca au fost efectuate concomitent 78 de operatii in blocul operator din unitatea pentru ingrijirea arsilor grav, din care 67 pentru victime din Colectiv.

"Unitatea nu a fost si nu este folosita, desi este cea mai moderna si poate asigura cea mai buna ingrijire pentru pacientii cu arsuri grave", consemna raportul Corpului de Control al Guvernului, finalizat la jumatatea lunii martie.

Pentru amenajarea Unitatii de Arsi de la Floreasca, Ministerul Sanatatii a alocat in intervalul 2007-2014 peste patru milioane de euro. Alti 89.000 de euro au fost primiti din sponsorizari.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate, printre acestia fiind fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri