Listele electorale ale lui Marian Vanghelie au fost completate cu datele unor persoane cu handicap din evidenta Directiei de Asisenta Sociala, conform unor surse judiciare.

Datele unor persoane cu handicap, aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 5 au fost folosite pentru a fi intocmite listele electorale cu numarul minim de sustinatori pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Sectorului 5, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare, potrivit News.ro

Cine a constituit in mod fraudulos bazele de date

Functionari din Primaria Sectorului 5 ar fi constituit, in mod fraudulos, baze de date cu persoanele aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, sustin aceleasi surse.

Datele ar fi fost folosite ulterior pentru a fi intocmite listele electorale cu numarul minim de sustinatori pentru inscrierea lui Marian Vanghelie in procesul electoral.

Sursele judiciare au mai declarat, pentru News.ro, ca functionari din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sectorului 5 au pretins si primit sume de bani, de ordinul a cateva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, parte dintre solicitanti neindeplinind conditiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor de handicap.
Astfel, in schimbul avantajelor materiale primite de la diferiti solicitanti, functionarii ar fi eliberat certificate de handicap, ar fi prelungit valabilitatea acestora sau ar fi procedat la preschimbarea gradului de handicap, fara a fi indeplinite conditiile legale de catre beneficiari, asigurandu-le acestora din urma un folos necuvenit, constand in cuantumul pensiei de handicap acordata/ modificata.
In acest mod, functionarii respectivi ar fi creat o adevarata baza de date (cu nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu) privind pe unii locuitori ai Sectorului 5, mentioneaza sursele citate.

Semnaturi false trecute pe listele de sustinatori

In plus, exista suspiciunea ca o parte dintre semnaturile de pe listele de sustinatori ai lui Marian Vanghelie sunt false.
Functionari din Primaria Sectorului 5 s-ar fi folosit, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, de care au luat cunostinta in exercitiul atributiilor de serviciu, respectiv datele personale ale unor persoane fizice, au permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii si au falsificat o parte din semnaturile executate pe aceste liste de strangere a semnaturilor, in scopul de a aduna numarul de semnaturi minime solicitat de legea electorala, mai arata sursele citate.

Bazele de date ar mai fi fost folosite si pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai multi cetateni ai sectorului 5 ar fi fost recompensati cu excursii, mese la restaurant, cadouri, telefoane mobile, potrivit acelorasi surse.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, printre care si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in legatura cu falsificarea listelor electorale, comise in cursul anului 2016", se arata intr-un comunicat al DNA.

Anchetatorii au efectuat perchezitii domiciliare in acest dosar

Anchetatorii au efectuat sase perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, dintre care doua la sediile unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii beneficiaza de sprijin din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, se mai arata in comunicatul DNA.
Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au vizat si Primaria Sectorului 5, precum si la un punct de informare al Primariei. Aceleasi surse au aratat ca perchezitii au avut loc si la sediul Partidului Dreptatii Sociale, condus de Marian Vanghelie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri