Politistii bucuresteni de la Directia Economica fac, sambata, mai multe perchezitii la puncte de lucru ale societatii Hexi Pharma, la spitale care au incheiat contracte cu compania farmaceutica si la un depozit al firmei, fiind vizate acte contabile si contracte incheiate de societate cu institutii ale statului, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, procurorii de la Parchetul instantei supreme si politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice au inceput, sambata dimineata, perchezitii la punctele de lucru ale companiei Hexi Pharma, la un depozit al firmei de la marginea Bucurestiului si la locuinta patronului societatii, in Bucuresti si Ilfov.

De asemenea, anchetatorii ridica documente si alte probe de la 25 de unitati sanitare din Bucuresti si 21 de judete, care au fost gasite cu neconformitati in urma verificarilor facute dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati.

Potrivit comunicatului citate, dosarul vizeaza infractiuni de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare sau substituire de alimente sau alte produse. La actiune participa si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

"La activitati participa 152 politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica, politisti de investigare a criminalitatii economice, de ordine publica si specialisti criminalisti din cadrul D.G.P.M.B. si I.P.J. Alba, Arges, Bacau, Brasov, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Iasi, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea", se mai arata in comunicatul citat.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

In urma acestor relatari, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput o ancheta, iar ministrul Sanatatii a dispus un control la spitale. Miercuri, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca a inceput urmarirea penala in cazul dezinfectantilor produsi de firma Hexi Pharma si folositi in spitale, fiind facute cercetari pentru zadarnicirea combaterii bolilor, falsificarea si substituirea de produse.

Hexi Pharma a anuntat in 28 aprilie ca a demarat o ancheta interna "pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii", iar pana la elucidarea si rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autoritati si de catre mass-media s-a oprit productia in fabrica, precum si orice distributie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri