Dan Condrea a fost citat la Parchetul General in scandalul dezinfectantilor diluati, conform News.ro

Laura Codruta Kovesi a facut declaratii in legatura cu acest dosar precizand ca are incredere in procurorii de la Parchetul instantei supreme care instrumenteaza dosarul dezinfectantilor din spitale produsi si vanduti de Hexi Pharma, ea precizand ca a discutat cu procurorul general si ca, pana in prezent, nu au aparut indicii privind eventuale fapte de coruptie sau de abuz in serviciu astfel incat dosarul sa fie declinat catre DNA.

"Este o ancheta in curs la Parchetul General. Am incredere in colegii de acolo. Nu este normal sa se deschida zeci sau sute de anchete pentru aceeasi fapta. Nu am fost sesizati pana la acest moment de catre ei. Daca vor aparea informatii noi si va fi declinat, cauza se va instrumenta de DNA”, a afirmat Laura Codruta Kovesi, precizand ca a vorbit si cu procurorul general despre acest dosar.

Hexi Pharma, in atentia procurorilor inca din 2012

Hexi Pharma, firma acuzata ca livreaza spitalelor dezinfectanti cu o concentratie de 10 ori mai mica decat cea inscrisa pe eticheta, ar fi intrat in atentia procurorilor in 2012, dupa un denunt facut la Directia Nationala Anticoruptie legat de patru licitatii trucate, din 2011, privind achizitia de dezinfectanti la spitalele Elias, “Sfantul Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Bucuresti si Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi, dintre care trei erau castigate de firma lui Dan Condrea, au scris jurnalistii de la Gazeta Sporturilor.

Ulterior, DNA a trimis dosarul la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, care, in 2014, a deschis urmarirea penala, dar apoi a clasat dosarul fara cercetari si fara sa il audieze pe Condrea. In denuntul de la DNA, un document de 40 de pagini, reclamantul arata, in ianuarie 2012, ca patru licitatii au fost aranjate, la Spitalul Elias, Spitalul "Sfantul Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Prof. Dr. Alfred Rusescu” si Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi. Dupa o luna si cateva zile, pe 16 februarie 2012, acesta a primit un raspuns de la DNA in care era anuntat ca plangerea lui a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, “pentru a fi solutionata conform competentei”.

Dupa doi ani si jumatate, pe 29 septembrie 2014, a primit ordonanta prin care procurorul Adrian Petrescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, dispunea clasarea cauzei privind comiterea a patru infractiuni de abuz in serviciu, intrucat faptele nu sunt prevazute in legea penala. In aceeasi ordonanta, procurorul Adrian Petrescu arata ca este de acord cu „organul de cercetare penala”, comisar sef de politie Traian Cincu, care a propus "clasarea cauzei".

Dezvaluirile Gazetei Sporturilor au dus la izbucnirea scandalului

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.
In urma acestui scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a anuntat, luni, demisia.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri