Dosarul Rompetrol 2 il aduce in fata procuroriilor DIICOT pentru audieri pe Alexandru Nicolcioiu, fost director general al Petromidia, in prezent sef al unei divizii din Kaz Munay Gas. In dosarul Rompetrol 2, 14 persoane sunt urmarite penal pentru manipularea pietei de capital, delapidare, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani.

Alexandru Nicolcioiu nu a dat nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei de Investigare a infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, acesta nu a precizat daca este chemat in calitate de martor sau de suspect, conform News.ro.

Primul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu a fost si el audiat la DIICOT

A fost audiat la DIICOT, timp de aproape doua ore, si omul de afaceri Sorin Marin, primul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu de la preluarea Petromidia.

Sorin Marin a declarat, la intrarea in sediul DIICOT, ca le va spune procurorilor tot ce stie despre situatia companiilor si despre acest caz.
Omul de afaceri Sorin Marin a participat, alaturi de Dinu Patriciu, la preluarea, in aniii ’90, de pe piata bursiera a unui pachet de actiuni Rompetrol. In 2001, Marin si-a vandut actunile detinute la Rompetrol.


Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel in care au fost deja condamnate 12 persoane si in care a fost judecat si Dinu Patriciu.
Ce persoane sunt vizate in ancheta:

Printre persoanele vizate in ancheta sunt

-Sorin Marin
-Alexandru Nicolcioiu, fost director general al Petromidia si fost presedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol Rafinare, in prezent sef al diviziei de Rafinare si Petrochimiei in KMG (fostul Rompetrol Grup),
-Eric Florin Chis, fost vicepresedinte al grupului Rompetrol si fost actionar,
- Adrian Volintiru, fost presedinte al AVAS in perioada noiembrie 2012 - noiembrie 2013, fost secretar de stat in Ministerul Economiei. si fost director financiar al Rompetrol.

De asemenea, in ancheta sunt vizati si fosti functionari care l-ar fi ajutat pe Dinu Patriciu sa preia fraudulos Petromidia, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

In dosarul Rompetrol 2, marti au fost audiati reprezentantii companiei de stat din Kazahstan, Kaz Munay Gas, Oilfield Business Solutions si Rompetrol Rafinare, dupa ce luni a fost pus sechestru asigurator pe bunuri si actiuni ale celor trei companii, pana la suma totala de peste 1,7 miliarde de lei, 290 de milioane de dolari si aproape 35 de milioane de euro.

La DIICOT au fost, din partea KMG International, Azamat Zhangulov, si un avocat care a reprezentat Oilfield Exploration Business. Acestia au dat declaratii in fata anchetatorilor referitoare la preluarea Rompetrol si au spus ca vor colabora cu autoritatile romane pentru ca investigatia sa fie solutionata cat mai rapid, "astfel incat activitatile si reputatia companiei sa nu fie afectate".

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri